Politika objave komentara

Isprva je ovaj blog bio posvećen ljudima iz marketing i PR struke, i mahom su ga takvi čitaoci i posećivali. Tekstovi su uglavnom iz oblasti marketinga, PR-a i društvene odgovornosti, i , mada to nije nuklearna fizika, nekome ko se nikada nije bavio ovim disciplinama, može biti teško da razume nešto od onoga što pišem. Osnovna ideja mog pisanja je da mladi ljudi koji tek zakoračuju u struku mogu nešto da nauče, kao i da razmenjujem ideje kroz diskusije na postovima sa kolegama iz struke. Svi drugi koje zanimaju ove teme su dobrodošli. Vremenom je blog dobio mnogo širu publiku, koja, kao i bilo koje narodne mase, pokazuje sve veću agresivnost što manje zna. Zbog toga postoji potreba da komentari tekstova pre objave prolaze kroz određene filtere:

1. Ja pišem pod svojim imenom i prezimenom, ne samo ovaj blog, nego bilo šta što imam da kažem na Internetu. Ako smatrate da je Vaše mišljenje relevantno, stavite ga iza svog imena. Komentare koje ostave „Pčelica Maja, kiki, boki, M, neko iz mase“, i sl, neće biti objavljeni.

2. Tekstove pišem na osnovu do sada stečenog znanja, iskustva i izvora kojima mogu da potkrepim svoje tvrdnje. Naravno da sam otvorena za nova saznanja, štaviše, bilo bi sjajno kada bi mi svaki komentar ukazao na neko novo saznanje. Nažalost, to se retko dešava. Češće neko ima potrebu da mi bahato, i bez argumenata objasni da sam negde, nešto, napisala pogrešno. Ne pišem o stvarima koje ne poznajem. Ovde ćete naći ili činjenice, ili moje lične stavove, sa kojima se ne morate složiti. Komentari koji bez argumenata, koristeći činjenice za koje pouzdano znam da su netačne i imaju za cilj samo da budu suprotni od napisanog, neće biti objavljeni.

3. Izuzetno nepismeni komentari neće biti objavljeni. Oprostite mi na elitizmu, ali, ako želite da diskutujemo na blogu, pročitajte makar dovoljno bilo kakve literature koja će Vas naučiti da se „da li“ i „ne znam“ pišu odvojeno.

4. Hteli mi to da prihvatimo, ili ne, nekadašnja Jugoslavija danas je „region“, i sa stanovišta marketinga i ekonomske logike, samo tako je treba posmatrati. Stoga, komentari čiji autori uspevaju da čak i ovde nađu prostora za nacionalizam, neće biti objavljeni.

5. Da li je, uopšte, potrebno reći da bilo kakvoj demagogiji (nacionalističkoj, verskoj, političkoj…) uopšte nema mesta na ovom blogu. Isto važi i za bilo kakve naznake oblika mržnje prema bilo kome: kompanijama o kome pišem, manjinama u Srbiji, drugim čitaocima, meni…

6. Ne znam da li ste znali, ali uređaji sa kojih šaljete komentare imaju jedinstvene „adrese“ izražene ciframa, i ja mogu da ih vidim. Mnoštvo različitih komentara, sa različitim imenima komentatora, koji stižu sa iste IP adrese, neće biti objavljeni.

Manji deo sadržaja posvećen je srpskom jeziku i promenama u njemu. To je mali omaž mom prvobitnom obrazovanju za profesora jezika. Na takvim postovima obično odobravam sve komentare, i neukih čitalaca koji su dovoljno hrabri da o jeziku pišu rečenicama punim gramatičkih i pravopisnih grešaka, jer se nadam da će takvi iz korespodencije na blogu nešto naučiti.

One comment

  1. Testing, testing, one, two… radi. Do sada sam samo citao ali ovaj put nisam mogao da odolim… 😀

Zatvoreno za komentare.